Vepřové plátky No nazdar!
Co bude potřeba: (na 4 porce)
- (pro 4 lidi, když na každého počítáme 2 plátky) 8 plátků vepřové krkovičky
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- cca 2 menší panáky rumu (záleží podle chuti)
- cca 2 menší panáky sojovky (záleží podle chuti)
- pepř celý
- Vegeta nebo Podravka
- olej
- 1,5 balíčku poličanu
- 2 hermelíny
Vepřové plátky naklepeme do tenka a nakrojíme kraje. Maso z obou stran okořeníme Vegetou a opečeme na oleji v pekáčku, ve kterém maso budeme i péct. Opečené maso necháme v pekáčku, na maso poklademe plátky salámu a cca 2 plátky hermelínu. Maso posypeme kuličkami pepře a zalijeme připravenou zálivkou ( smetany smícháme s rumem a sojovkou, rum a sojovku dáme podle chuti, ve smetaně by měla být cítit lehce chuť rumu a sojovka by měla smetanu příjemně ochutit a obarvit). Takto připravené maso pečeme cca 30min v troubě na 180-200 stupňů, podle měkkosti masa. My nejraději servírujeme s vařeným bramborem s pažitkou / petrželkou.