Lososový gravlax - do sushi
19. 2. 2024
Co bude potřeba:
- 1 filet lososa
- 150g cukru krupice
- 150g mořské nejlépe hrubozrné soli
- pokud Gravlax nechceme do sushi ale třeba na bagetku, můžeme přidat nasekaný kopr
Lososa osušíme a odstraníme kůži. Smícháme cukr a sůl. Do uzavíratelné krabičky dáme na dno 1/2 cukru se solí, na směs položíme lososa a druhou půlkou lososa zasypeme. Krabičku zavřeme a takto naloženého lososa necháme 2-4 dny. Záleží jak moc tuhého lososa chceme mít a jak moc tlustý filet z lososa je. Je potřeba zkusit, jak vám losos bude nejvíce chutnat :) Nejlepší je v sushi nebo na křupavé bagetě s žervé.
Dobrou chuť!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář