Avokádové chlebíky
Co budeme potřebovat:
na pomazánku:
- 2 avokáda
- čerstvý sýr (Gervais)
- červená cibule 5ks
- máslo
- třtinový cukr
- česnek 4 stroužky
- 3 vejce
- sůl
- bílé víno (na podlití cibule, můžeme podlít i vodou
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- bageta ( nejlepší je z kamenné pece se smaženou cibulkou, kupuji v Kauflandu)
- uzený losos, sušená šunka, dle chuti
Postup:
Nakrájíme si cibuli, rozehřejeme si máslo, na které hodíme většinu cibule. Trochu cibule si necháme bokem. Na másle lehce dusíme cibulku, do které až bude cibule lehce změklá přidáme cukr. Necháme lehce karamelizovat. Po zkaramelizováním po troškách podléváme vínem nebo vodou. A dusíme. Mezitím si na pánvi uděláme míchaná vajíčka. Míchaná vajíčka zamícháme s rozmačkaným avokádem, čerstvým sýrem, rozdrceným česnekem, solí, citrónovou šťávou z 1/2 citrónu a zbytkem nakrájené cibule. Karamelizovanou cibulku máme hotovu tehdy, kdy je cibule změklá a v takové husté omáčce. Cibulku zjemníme kouskem másla a dosolíme. Pomazánku namažeme na nakrájenou bagetu, pokladame plátky lososa nebo sušené šunky a nahoru posadíme lžíci karamelizované cibule.