Skořicoví šneci s mascarpone krémem
Co bude potřeba:
na těsto:
- 1/2 kostky droždí
- 300ml vlažného mléka
- 100g cukru
- 500g hladké mouky (podle hustoty možno přidat)
- špetka soli
- 6 lžic oleje
- 1 vejce
Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí vytvoříme kvásek. Po vykynutí kvásku ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme cca 1h kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto rozválíme na cca 1cm tlusté těsto. Těsto potřeme následující směsí.
skořicová náplň:
- 120g rozpuštěného másla
- 210g třtinového cukru
- 3 lžíce mleté skořice
Směs rozpuštěného másla s cukrem a skořicí natřeme po celém rozváleném těstě. Namazané těsto zarolujeme do rolády. Roládu nakrájíme nožem nebo pomocí nitě na cca 4-5cm tlusté kousky - šneky. Ty vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Takto připravené šneky dáme péct na 180 stupňů do doby, než budou šneci lehce zlatavé barvy. Takto upečené šneky servírujeme s krémem, nejlépe ještě teplé.
na krém:
- mascarpone
- smetana 31%
- 2-3 vanilkové cukry, podle chuti
Mascarpone vyšleháme se smetanou a cukry do krému, s takto připraveným krém servírujeme teplé šneky :)