Sachr řezy
Co bude potřeba:
- 400g prosáté polohrubé mouky
- 250g cukr krupice
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce povidel nebo marmelády nejlépe rybízové nebo meruňkové
- 4 vrchovaté lžíce kakaa
- čajová lžička kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1,2 lžičky jedlé sody
- 3 velká oloupaná, nastrouhané jablka
- 150g rozpuštěného, studeného másla
- 200g šlehačky 31%
- 4 bílky
- špetka soli
na polevu:
- 1 sklenička meruňkové marmelády
- 200g hořké čokolády
- 50g smetany 31%
- 100ml rumu
Postup:
Smícháme nastrouhaná jablka, cukr, povidla nebo marmeládu, kakao, skořici a zamíchat. Ušlehat bílky se solí. K bílkům přidat vanilkové cukry. Do směsi přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu, máslo, šlehačku. Nakonec opatrně zapracujeme sníh. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 30 min. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu. Po vychladnutí zastříkáme rumem, potřeme marmeládou a polijeme čokoládou. Dáme min. na 3h vychladit. Důležité je, krájet teplým nožem.