Pistáciová bábovka s bílou čokoládou
Co bude potřeba:
- 6 ks vajec
- 1 špetka soli
- 250g másla
- 250g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 400g polohrubé mouky
- 200ml podmáslí
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 2 sáčky pudinkového prášku s pistáciovou příchutí
- 50g nasekaných mandlí
- 50g nasekaných pistácií
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh.
Změklé máslo vyšleháme se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přimícháme polovinu prosáté mouky a polovinu podmáslí. Do připravené směsi vmícháme zbylou mouku s kypřicím práškem do pečiva, pudinkovým práškem a zbylé podmáslí. Nakonec přimícháme bílkový sníh, nasekané mandle a pistácie. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a poté vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládou, ozdobíme mrazem sušenými malinami a posypeme nasekanými pistáciemi.