Malinový dort
Co bude potřeba:
na korpus:
- 3 vejce
- 95g cukr krupice
- 75g hl.mouky
- 30g rozpuštěného másla
- 1/2 vanilkového extraktu
Vejce s cukrem nahřejeme nad vodní lázní, aby směs byla vlažná ( stále mícháme). Směs poté dáme šlehat na plný výkon do husté pěny, objem se cca 3x zvětší. Do vyšlehané hmoty lehce zapracujeme prosátou mouku se solí. Trochu těsta (lžíci) smícháme s máslem a vmícháme do těsta. Přidáme vanilkový extrakt. Hmotu dáme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů do zlatova, zkoušku provedeme špejlí. Necháme vychladnout.
krém:
- vanička tvarohu
- kelímek hustého smetanového jogurtu
- smetana 31%
- cukr moučka
- želatina
Smetnu vyšleháme a dáme bokem. Vyšleháme si tvaroh, jogurt a cukr a poté jemně smícháme s vyšlehanou šlehačkou. Nakonec přidáme želatinu ( tu připravíme podle návodu).
dohotovení:
- mražené maliny ( 2 balení)
- cukrářské červené želé
- cukr
Korpus vrátíme do ráfku, dáme krém a necháme zatuhnout. Na krém, který je tuhý nandáme maliny a zalijeme želé, které připravíme podle návodu. Necháme v chladu, nejlépe do druhého dne.