Kokosový lehký krém
Co bude potřeba:
- 2x smetany ke šlehání 31%
- 2x mascarpone
- 1x polotučný tvaroh
- 1/2 plechovky kokosového krému NE MLÉKA! (jen tu krémovou část, ne tu vodnatou, která je na dně plechovky) do článku přidám fotku, jaký krém myslím
- 5 vanilkových cukrů
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1x vanilkový prášek Créme Olé smíchaný s 200-250ml mléka
Smetany s mascarpone dáme lehce šlehat. Po chvilce přidáme cukr moučka a vanilkové cukry a dáme šlehat na větší otáčky. Mezitím si smícháme Créme Olé s mlékem, zašleháme do pevného pudinku. K pudinku ručně metličkou přidáme tvaroh a kokosový krém (poze hustou krémovou část z plechovky). Do vyšlehaného krému z mascarpone a smetany zašleháme směs pudinku, tvarohu a kokosového krému. Podle chuti je možné krém dosladit. Pozor na přešlehání, nesmí se pak už dlouho a rychle šlehat, krém by se mohl zdrcnout. Tento krém je jemný, není přeslazený a je lehce ovoněný kokosem. Já krém požila na dort v průměru 22cm. Dort jsem dělala ze světlého piškotu s pomerančovou kůrou a vanilkou, prokapaný byl Amarettem a pomerančovým likérem, proložený borůvkovým agarovým vkladem. Doporučuji vyzkoušet :D