Kefírová buchta s čokoládovým krémem
2. 2. 2023
Co bude potřeba:
těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1.5 hrnku cukr moučka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky kefíru
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce jedlé sody
Vše smícháme a dáme péct na pečícím papírem vyloženém plechu na 170 stupňů, propečení zkusíme špejlí.
čokoládový krém:
- 400g zakysané smetany
- 200g rozpuštěné čokolády nad vodní páru
- cukr moučka a rum podle chuti
dohotovení:
- rybízový/višňový džem na potření
- kokos strouhaný
Čokoládu smícháme se smetanou, cukrem a rumem. Korpus napřed potřeme marmeládou a poté čokoládovým krémem. Ke konci posypeme strouhaným kokosem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář