Kakaový dort s banánem
Co bude potřeba:
na korpus:
- 5 vajec
- 150g cukru krupice
- 120g hladké mouky
- 30g kakaa
- 5 lžic oleje
- špetka soli
Vyšleháme bílky se špetkou solí, až je sníh skoro tuhý, přidáme po částech cukr. Šleháme do tuhé pěny, musí se tvořit špičky. Šlehá se cca 5 min. Do pěny zašleháme směs žloutků a oleje (postupně). Nakonec přidáme prosátou mouku s kakaem a lehce promícháme. Pečeme na 150 stupňů na dolní a horní ohřev v dortové formě s pečícím papírem. Pečeme cca 40 min, zkusíme špejlí jestli nelepí, když ne, vyndáme a necháme korpus vychladnout.
krém:
- pařížská šlehačka - 1 kelímek
- 1,5 balení čokoládového Créme Olé rozmíchaného v 300ml mléce
- 1 mascarpone
- cukr moučka
- rum
dohotovení:
- 2 tabulky Figaro (příchuť Tatiana) čokolády
- smetana 31% (3/4 balení)
- banány
- marmeláda (meruňková, rybízová)
- rum
- čerstvé maliny
Šlehačku vyšleháme zvlášť, poté vyšleháme Créme Olé s mlékem, přidáme mascarpone, cukr a rum - vyšleháme. Poté spojíme šlehačku a promícháme. Studený korpus 2x rozkrojíme. Spodní patro namažeme marmeládou, pokapeme rumem a přiklopíme korpusem. 2 část poklademe banány a dáme 3/4 krému, přiklopíme poslední částí a obmažeme, zahladíme krémem. Necháme vychladit. Připravíme se na vodní lázni čokoládu se smetanou, hotovou polevu nalijeme na korpus. Až bude čokoláda tuhá, dozdobíme krémem a malinami.