Jablečný kapr (buchta)
Co budeme potřebovat:
- 300g polohrubé mouky
- 300g cukru krupice
- 300g strouhaných jablek
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky kakaa
- 30g rozpuštěného másla
Postup:
Veškeré informace smícháme, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (já mám formu kapra) lze použít i forma na srnčí hřbet (forma by měla bát vyšší, aby byla buchta vláčná a tolik se nepropekla). Pečeme na 180 stupňů cca 45 min, vyzkoušíme propečenost pomocí špejle, nesmí na ní po píchnutí do buchty být nedopečené těsto. Upečenou buchtu promažeme rybízovou marmeládou nebo marmeládu na buchtu nalijeme (marmeládu nahřejeme, do buchty uděláme dírky špejlí a rozehřátou marmeládu na buchtu nalijeme a rozmažeme. Jako poslední buchtu polejeme roztopenou čokoládou s trochou smetany a tuku nad vodní lázní. Necháme ztuhnout a je hotovo :)