Dort s malinami
Co bude potřeba:
korpus 22cm
- 3 celá vejce
- 98g cukru krupice
- 75g přesáté hl. mouky
- špetka soli
- kůra z 1/2 citrónu
- vanilkové aroma
- 30g rozpuštěného másla
Vejce s cukrem lehce ohřejeme na vodní lázni. Vlažnou směs dáme šlehat do pevné pěny. Do pěny poté zapracujeme veškeré ingredience krom másla. Máslo rozpustíme, do rozpuštěného másla zapracujeme trochu těsta, máslovou směs zapracujeme do zbytku těsta. Tím zajistíme, že se máslo dobře zapracuje. Takto hotové těsto nalijeme do ráfku s dnem z pečícího papíru. Pečeme na 180 stupňů do lehce zlatavé barvy. Korpus necháme lehce vychladnou, vyndáme ho z ráfku. Ráfek umyjeme a dno obalíme potravinářskou fólií a korpus vrátíme do ráfku. Poté si připravíme krém.
krém:
- 4 tvarohy ve vaničce
- 2 vyšlehané 31-33% smetany
- cukr moučka dle chuti, můžeme přidat i vanilkový
- 2 balení plátkové želatiny (želatinu necháme chvilku ve vodě nabobtnat , poté želatinu jen lehce nahřejeme, aby se rozpustila)
tvarohy s vyšlehanou šlehačkou smícháme, přidáme cukr dle chuti. Do připravené teplé želatiny přidáme trochu krému a tuto směs poté zašleháme do zbytku krému. Hotový krém navrstvíme do ráfku na vychladnutý korpus. Krém pečlivě rozetřeme až do krajů. Takto připravený dort dáme pořádně vychladnout, krém musí opravdu hodně ztuhnout.
na dodělání:
- balení mražených malin
- cukrářské želé extra tuhé uvařené s 500 ml tekutiny (voda + malinová šťáva) doslazené cukrem
Na tuhý dort vysypeme maliny, které zalijeme připraveným želé. Necháme ztuhnout a můžeme podávat :)