Domácí burger
Co bude potřeba (4 porce):
na burger housky:
- 225g hladké mouky
- 15g oleje
- 15g droždí
- 12g cukru
- 1 vejce
- 90ml vody
- 5g soli
- vejce na potření
- sezam na posypání
Do robotu dáme hladkou mouku, do které uděláme prostor na kvásek (trocha cukru, droždí, voda). Necháme vzejít a přidáme zbytek ingrediencí. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout v míse překrytou potravinářskou folii, cca 45min. Po vykynutí vytvarujeme z těsta stejné 4 bulky, které dáme na plech a necháme ještě cca 30-45min kynout, překryté folii. Vykynuté bulky natřeme vejcem a posypeme sezamem. Pečeme na 200g do zlatova, necháme vychladnout.
na maso:
- balíček mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
další:
- chedar, plátky
Maso prosolíme, opepříme a vytvoříme 4 kousky masa. Osmahneme na pánvi bez oleje (maso pustí dost tuku). Na osmažené maso dáme plátek chedaru a dáme na cca 10min dodělat do trouby.
omáčka:
- 1/2 majonézy
- pepř
- 2-3 lžíce kečupu
- najemno nakrájená menší červená cibulka
- 1-2 najemno nakrájené kyselé okurky
další:
- nakrájená rajčata na plátky
- nakrájená kyselá okurka na plátky
- najemno nakrájené plátky červené cibule
- salát