Cukrářské piškoty - vhodné např. na Tiramisu
9. 1. 2024
Co bude potřeba:
- 3 ks vejce
- cukr krupice 75 g
- mouka pšeničná hladká 90g
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- cukr moučkový 2 lžíce
Troubu předehřejte na 180 °C a k ruce si připravte dva plechy vyložené pečicím papírem, protože těsto na piškoty připravíte během chvíle. Oddělte bílky a žloutky ze tří vajec, bílky šlehejte vysokou rychlostí. Jakmile se vytvoří náznak sněhu, za stálého šlehání přisypte 75 g cukru krupice a vyšlehejte do tuhého, lesklého sněhu. Žloutky lehce našlehejte vidličkou a opatrně vmíchejte do sněhu. Nakonec do mísy prosejte 90 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu a lehce promíchejte. Získáte hladké, nadýchané těsto. Naplňte jím zdobicí sáček s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte tenké proužky. Posypte je moučkovým cukrem, nechte 5 minut odstát, aby se cukr vstřebal, a posypte ještě jednou. Pečte 10–15 minut podle velikosti piškotů. Měly by získat jen lehce zlatavý nádech.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář